AVA360 ja palaute

 

AVA360°-johtamistaitojen arviointi ja johtamistaitojen kehittäminen

360°-arviointi on yleisesti esimies- ja johtamiskoulutuksissa käytetty johtamis- ja vuorovaikutuskäyttäytymisen arviointimenetelmä, joka mahdollistaa monipuolisen palautteen valmennettavan johtamistaitojen kehittämiseksi.

360°-arvioinnissa mitataan henkilön tietyn hetken valmiuksia, esimerkiksi ammatillista substanssiosaamista, vuorovaikutustaitoja, johtamistaitoja ja/tai valmiuksia toimia esimiehenä.

Mittaamista seuraavan johtamistaitojen kehittämisen tai kehittämisohjelman tavoitteena on johtamistyössä menestymiseen tarvittavien taitojen ja asiantuntemuksen täsmäkehittäminen ja näkyvä muutos johtamiskäyttäytymisessä.

Kenelle

Esimiehet, johtajat ja kaikki muut, jotka johtavat ihmisten suorituksia (esim. projekteja ja verkostoja johtavat asiantuntijat). Teemme mittauksia myös yksittäisille henkilöille.

Sisältö

AVA360°-arviointi toteutetaan sähköisenä kyselynä. Palautteen saaja nimeää esimiehensä, alaisiaan, kollegojaan ja/tai yhteistyökumppaneitaan palautteen antajiksi, jonka lisäksi hän arvioi myös itse omia johtamistaitojaan. Vastaaja saa arvioinnista palauteraportin, joka puretaan yhdessä valmentajan kanssa.

Toteutus

Sähköinen kysely ja henkilökohtainen raportti, kesto 2 viikkoa.

Valmennus (1/2 päivää): Valmentajan alustus aiheesta Johtamistaitojen kehittäminen, jonka jälkeen valmennettava laatii henkilökohtaisen johtamistaitojensa kehittämissuunnitelman yhdessä valmentajan kanssa.  

Suosittelemme tavoitteiden saavuttamiseksi, taitojen käytäntöön viemisen tukemiseksi ja varmistamiseksi henkilökohtaista coachingia. Täsmävalmennuksen tavoitteena on näkyvä muutos johtamiskäyttäytymisessä.

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Pasi Haaponiemi Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 0400 963 394