AVA-instituutti 98 vuotta

 

AVA-instituutti juhli 98-vuotista taivaltaan syksyllä 2018. Olemme ylpeitä tärkeästä tehtävästämme, menestyksekkäästä historiastamme ja jatkuvasta uudistumiskyvystämme maailman muutoksissa.

AVA-instituutin edeltäjä, Kulutusosuuskuntien Keskusliiton osuuskauppakoulu, perustettiin vuonna 1920. Kolme vuotta myöhemmin osuuskauppakoulu sai seurakseen Kulutusosuuskuntien Keskusliiton kirjeopiston.

1950-luvun alussa osuuskauppakoulu ja kirjeopisto aloittivat omissa tiloissaan Strömsin kartanon alueella Helsingin Roihuvuoressa. Vuonna 1970 osuuskauppakoulu ja kirjeopisto yhdistyivät E-Instituutiksi.

1990-luvun alussa vaihdoimme nimemme AVA-instituutiksi. Muutamaa vuotta myöhemmin muutimme nykyisiin tiloihimme Helsingin Vallilaan.

AVA-instituutti on ollut jo yli 97 vuotta aikansa osaamisen tulkki - ja sellaisena haluamme myös pysyä. Olemme voimakkaasti sitoutuneet kehittämään osaamistamme ja menetelmiämme, ja työskentelemme tinkimättömästi yhteistyökumppaniemme tavoitteiden toteutumisen ja kilpailukyvyn parantamisen puolesta.

AVA-instituutin yhteydessä toimivan AVA-instituutin Säätiön tarkoituksena on hyvän hallintotavan ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti kannattaa, tukea ja kehittää AVA-instituuttia ammattikasvatustyössä.