AVA-instituutissa järjestettävistä liiketalouden alan tutkintoryhmistä pyydettin opiskelijoita ilmiantamaan hyvä työpaikkakouluttaja.

Kaupan Koulutuksen Kehittämiskeskuksen järjesti Vähittäiskaupan vuoden työpaikkaohjaaja –kilpailun 2016. Valittava työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijaa tai tutkinnon suorittajaa, joka opiskelee jotain seuraavista liiketalouden ja hallinnon alan tutkinnoista (liiketalouden perustutkinto, myynnin ammattitutkinto, markkinointiviestinnän ammattitutkinto, lähiesimiestyön ammattitutkinto, kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto ja ruokamestarin erikoisammattitutkinto).

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittajan Sofia Tuomaisen ilmianto omasta esimiehestään voitti AVA-instituutin ilmiantokisan ja myymäläpäällikkö Sisko Pohjola valittiin AVA-instituutin vuoden 2016 työpaikkakouluttajaksi ja hän osallistui myös KKK:n valtakunnalliseen kilpailuun. 

Ohessa Sofian perustelut:

Sisko ohjasi ja auttoi minua aina, kun tarvitsin apua. Hänellä oli aina minulle aikaa, oli tilanne kaupassa mikä tahansa. Hän ei koskaan turhautunut vaikka saatoin monesti kysyä samoja asioita uudelleen. Hän halusi tehdä kaikki kouluun liittyvät tehtävät erinomaisesti ja hän monesti kysyikin, että onko tämä varmasti näin hyvä vai voisiko kyseiseen tehtävään vielä lisätä jotain kommentteja. Hän osoitti suurta mieleenkiintoa koulutustani kohtaan, joka sai minutkin pyrkimään aina parempaan suoritukseen. Hän otti työvuorosuunnittelussa minun lähijaksopäivät aina huomioon ja laittoi minulle vapaapäiviä lähijakso viikolle, jotta saisin tehdä kouluun liittyviä tehtäviä tai vain hengähtää, jotta jaksaisin töissä paremmin. Hän on ollut töissä noin 18 vuotta Siwassa, joten häneltä oli helppoa kysyä melkein mitä tahansa niin sain aina vastauksen. Jos hän ei ollut varma jostain asiasta niin hän myös näki vaivaa kysyä apua muilta myymäläpäälliköiltä. Sisko on ehdottomasti loistava työpaikkakouluttaja ja tietenkin erinomainen esimies. Toivottavasti minusta tulee jonain päivänä yhtä hyvä esimies :)

Sisko ja Sofia 640x481

(kuvassa vasemmalta Sofia Tuomainen ja Sisko Pohjola)